Hemma på fastlandet igen

I fredags kväll tog jag och Christel båten över till Gotland för att delta på årets stämma! Det var även min första stämma, så det var lite nervöst. Klockan 10 i lördags började stämman, vi höll på enda fram till 12 med att rösta fram de som skulle sitta i styrelsen och sen var det dags för mat. Efter en dryg halvitmme satte vi igång igen, denna gången med alla motioner. Vi fick igenom 19/26 motioner, inte illa! Den motion som de allra flesta nog är mest glada över är att maxlängden i msv ska ändras från 80 cm till 65 cm! Det börjar ju inte gälla förrens nästa år men ändå, så skönt! Framåt 17.00-17.30 tiden var vi nog klara, jag var helt slut sen när vi kom hem igen. 
I går var det sen tävling, lite innan åtta var vi på plats och taggade inför en härlig tävlingsdag! Det var sol och inte ett enda moln på himlen, och det varade så hela dan! Dock blåste det en del men det är sånt man får ta. Jag har en härligt solbränd näsa för tillfället ;) 
Jag hade bara med mig två kaniner, Kodak och Truls. Kände att det inte var värt att ta med Hubert och sen har Yrsa kull så det fick bara bli två st denna gången. 

Kodak 
kunde ta den sista pinnen upp till msv även i rak, jag hoppades verkligen att han skulle göra det för jag har märkt att han inte tycker lätten är särskilt rolig längre. I grunden blev det ett litet pet, inget svårt hinder så jag vart lite besviken, det var ju bara tre pinnar så jag var inte säker på ifall det skulle räcka till någon placering. I finalen sprang han superfint på 0 fel, stannade inte en enda gång utan full fart framåt! Det räckte faktiskt till en tredje placering och sista pinnen, så nu är han msv i rak också!

Truls hade jag inte särskilt stora förväntningar på, han har ju tagit en pinne i rak och jag vet att han har mycket enklare för rak än för krok. Så jag hade lite förhoppningar på att han i alla fall skulle ha en liten chans att placera sig. Men det sket sig när han gick på 3 fel i grunden. Vattengraven plumsade han i och det kan jag godta för han har bara hoppat vattengraven en gång innan, och det var när han debuterade förra året. Fram tills vattengraven gick han helt okej, men därefter så började han slarva och vara allmänt okoncentrerad. Jag vet ju att han kan men så fort han blir det minsta lilla ofokuserad så skiter det sig. Han kom i alla fall til final (andra gången, jippi!!) och då gick han på 0 fel, han kan när det väl gäller! 

Det har verkligen varit en superrolig och lärorik helg, någonting jag måste göra om nästa år!

Gotland



Idag är första gången under denna veckan som kaninerna fått komma ut. Jag har varit borta måndag och tisdag så passade på att släppa ut dom i några timmar i det fina vädret idag. Alla fick komma ut, bäbisarna fick skutta omkring med mamma Yrsa i drygt en halvtimme - tre kvart och sen fick dom komma in. 
I morgon hinner dom inte heller komma ut för då ska jag iväg och övningsköra moppe, och sen på fredag så bär det av mot Gotland, årsstämma och tävling på söndag! Ska bli super roligt, var på Gotland i somras och det är verkligen jätte fint där! Det ska också bli roligt att närvara på ett årsmöte, första gången för mig. Jag ska bara ha med mig Truls och Kodak, känner att det är onödigt att ta med mig Hubert för han kommer säkert bli helt galen och få super mycket energi så han skulle nog inte ens komma i mål. Känns bättre att han stannar hemma då. Kodak kan ta den sista pinnen upp till msv, hoppas att han skärper sig och inte slarvriver!
 

Update!

Har suttit och fixat lite med bloggen, bytt header och ändrat bakgrundsfärg. Hoppas att det gör så att jag börjar blogga oftare! För det är jag verkligen inte bra på...
Tänkte ta och uppdatera lite om vad som har hänt här på gården. Bäbisarna ur Yrsas kull blev 4 veckor i onsdags, snart 5 veckor! Tiden går verkligen fort. En är tingad, en ska stanna och sen är resten tillsalu. Vilken som ska få stanna är inte ännu helt 100% klart, velar väldigt mycket mellan två stycken! Alla ser faktiskt ut att vara honor, möjligtvis att den svarta kan vara en hane men jag tror att alla är honor. 
Och sen väntas det en till kull om drygt 3 veckor. Förra helgen rymde våra får (har fåren och kaninerna i samma ladugård), och självklart så lyckas dom på något konstigt sätt knuffa så pass mycket på Huberts bur så att den öppnades och även Zaminas bur. Så dom hade spenderat en hel natt tillsammans. Jag kan ju dock inte vara helt säker på att det verkligen kommer bli ungar, men Zamina var rätt brunstig och tjurig innan det här hände så jag antar att det blev några lyckade parningar... Är i vilket fall som helst väldigt glad att dom inte lyckades få upp Yrsa och bäbisarnas bur eller att det var två hanar som släptes ut!
På tävlingsfronten går det lite sådär, Truls tog för någon tävling sedan sin första pinne (rak), det är i och för sig enda gången han kommit till final haha... Han har en tendens att slarva något så enormt, jag vet att han kan man han är så otroligt okoncentrerad.
Kodak har hunnit starta msv två gånger och har gått på 4+3 och 2+3, han har verkligen inga problem med några hinder utan det är mer farten som är lite dålig. Och när han inte har tillräckligt med fart så orkar han inte över de stora hindrena. Han är fortfarande lätt med 2 pinnar i rak och jag märker att han börjar tycka att lätten är väldigt tråkig och enkel så jag hoppas att han tar sista pinnen så snart som möjligt!
Hubert har inte kommit i mål under en enda ridhustävling under vintern.. Var och tävlade hos Skåne i onsdags kväll och då hade dom bara mini, lätt och höjd så han fick följa med och hoppa UT i lätten. Då kände jag att den gamla Hubert var tillbaka, han gick på 0+1. Felet i finalen var att han sprang lite för fort i svängen och inte redigt han sträcka sig över hindret. Jag tror att han inte gillar ridhus särskilt mycket, så jag hoppas att han börjar komma i mål nu när utomhussäsongen drar igång. För han har verkligen kapaciteten att komma långt, hindrena river han nästan aldrig utan det är vägarna mellan hindrena som är det värsta. 

Nu får jag nog ta och avrunda, väldigt mycket skrivet blev det så hoppas att lite av det täcker för den tiden som jag inte har bloggat :)
Bilderna är för övrigt fotad igår!


RSS 2.0