Hoppträning

Idag hade jag lite hoppträning med världens underbaraste Yrsa innan debutten nu på lördag, och hon fick verkligen en guldstjärna av mig idag! Hon hoppade så fint, och så koncentrerat! Hon gjorde glädjeskutt efter nästan varje omgång som hon klarade :)
Filmade även, så innan satt jag och knåpade ihop en liten film med henne.
 


Ovisat videoklipp

Här får ni se ett ovisat videoklipp när jag tränade med Yrsa för någon vecka sedan. Hon var otroligt duktig vid träningen, trodde aldrig att den lilla tjejen kunde hoppa så högt och långt ♥ Ja, mer får ni se på videon.
Sen har jag även ett ovisat videoklipp på Hubert för någon dag sedan, när han hoppar längd för första gången och klarar hela 1,50 m :o 10 cm till, sen har han pinne i längd!




Tack för att ni ändå tittar in...

... även fast uppdateringen sugit! Nästan 2 veckor utan uppdatering, det är illa det... Tack världens bästa Cecilia för att du påminde mig om min urusla uppdatering!

Kan ju börja att berätta resultatet från tävlingen i Klippan, tävlingen som var för ett bra tag sedan. Hubert fick ett litet ynka slarvfel i grunden, han vände och rev ner nedersta bommen på det hindret han redan hade hoppat, surt nog... I finalen sprang han på snabbt, och där blev det totalt 0 fel! Han var så jätte nära att gå dubbelnolla, och ta sin första pinne i rak (han första pinne överhuvudtaget!).
Zamina, ja hon försökte väl i alla fall... Hon hoppade 2 hinder under hela den tävlingen, 1 på framhoppningen och 1 på banan. Tiden gick ut efter 2 hinder (varav 1 jag lyfte). Så nu på lördag ska hon få hoppa mini, det tycker hon är mycket roligare!
Sen flyttade även lilla Bentley till sin nya ägare, och han har det jätte bra där!

Nästa tävling blir då som sagt nästa lördag, på samma ställe som E Nuffe´s Cup höll hus. Där blir det rak mini för Zamina, rak lätt för Hubert och Yrsa! Lilla Yrsa ska få debba då, igår blev hon ju 4 månader <3 Sista chansen för Hubert att ta sin första rak pinne i hemma klubben innan kroken drar igång.

Blogg.se funkar inte redigt för mig just nu, så ni får ingen signatur eller någon bild.


Bilder

Här kommer bilderna som Sara Tyngel har fotat under helgens tävling :D


















Skitiga damer

Nu är alla burarna städade, eller ja någorlunda städade ^^ Jag har märkt att mina honor är riktiga skitgrisar, medans hanarna är hur prydliga som helst när det gäller att välja kisshörn. Zamina är den grisigaste, hon har aldrig en ren bur! Hon gräver och kraffsar något så otroligt, så tillslut är allt kiss och skit utblandat med spån och hö. Yrsa bryr sig inte om var hon kissar, hon kissar lite vad som helst.

Jag känner mig väldigt taggad inför tävlingen i morgon, längtar! Hoppas verkligen att Hubert tar sin första pinne. Och att Zamina kommer i mål. Och att hon klarar i alla fall ett hinder innan hon kommer i mål/tiden går ut.


Yrsa ♥

Yrsa fick hoppa lite ikväll, det gick jätte bra för henne och hon rev inte en enda gång! Provade hoppa lite mini höjd med henne, och det tyckte hon var super roligt och sprang på så fint. Hon blir bara bättre och bättre för varje gång vi tränar! ♥

På onsdag innan tävlingen hade jag tänkt hoppa en sista gång med lilla Bentley innan han blir en Skåning ♥ Självklart kommer bilder!









Flamencos Kodak ♥

Ikväll fick Kodak (antagligen får han heta det) komma ut i hagen för första gången! Han förändrades direkt, och blev en helt annan kanin när han hade fått komma ut. Han sprang fram och tillbaka som en tok, och gjorde hundra glädjeskutt ♥ Han kom även fram och hälsade lite då och då, och klättrade lite överallt på mig. I buren så är han inte lika blyg längre, allting släppte nog när han fick komma ut lite.
Han är allvarligt talat större än Yrsa, nästan dubbelt så stor :o Och ändå är han ca 1 vecka yngre än henne.










Snygging ♥











En låång dag!

Tävlingen igår gick super, även fast jag inte var hemma förens vid halv tio. Då var jag lagom trött och dunsade ner i sängen i stort sett direkt.
Det blev en massa hinderplockande för min del innan det blev dax för min första start i krok lätt med Hubert! Var inte så värst nervös, tänkte att det fick gå som det går. Han förvånade mig rejält och nollade grunden! Visst, han var virrig men inte ett fel i grunden, det var för bra för att vara sant! I finalen så hoppade han sjukt fint, på näst sista hindret så missförstog vi varandra och han kraschade rätt in i parkbänken. Så där blev det 1 litet fel, tyvärr räckte det inte till en pinne men en utanförplacering.
I raken gick det lite sämre för Hubert, 2 fel blev det där och ingen final för oss. Det var sjukt många som nollade grunden, sju stycken om jag inte minns fel.

För Zamina gick det åt pipsvängen, på framhoppningen hoppade hon alltid sjukt fint men väl på banan ville hon inte alls hoppa, blev en hel del lyft över hinder och rivna. Vi blev opl i både rak och krok.
När jag hade hoppat klart (eller ja, inte klart direkt) raken med Zamina så sa Sara (domaren) "Du borde ge lite energi av den andra till denna." Det kan jag fullständigt hålla med om! :D

Hoppas att Hubert tar pinne i rak lätt ny nu på onsdag, i och med att det är ny så har han nog en chans ändå.


Har inte velat avslöjat detta, men igår så fick gården ett nytt tillskott! Lilla Flamencos Kodak! Tyvärr har jag ingen bild på honom, men det kan fixas i morgon. Han är en liten svart hane, super söt och super snäll. Lite rädd av sig är han, men ibland kommer han fram och undrar vad som är på gång. Han älskar att blir klappad, då ligger han ner och man ser verkligen hur han njuter!

Bilder har jag faktiskt, Sara fotade en del bilder på mina kaniner. Dom har jag inte fått ännu, så dom får ni se en annan gång. ;)


"Harkorsning med temperament"

Måste försöka anmäla mig till tävlingen nästa onsdag, sista anmälningsdagen är på fredag så jag har ju ett tag till på mig. Hoppas verkligen att Hubert ta pinne på lördag, så att han kan starta i lätt nästa onsdag istället för lätt ny. Och att han snart kommer upp till msv, då får han börja kämpa och inte tänka lika mycket på att svänga ut utan koncentrera sig på att hoppa utan att riva. Det tror jag skulle vara nyttigt för honom, han tycker lätten är super enkel och slarvar då endel (oftast river han inte, han slarvar bara mellan hinderna).
Sen är han väl inne i någon sorts trotts ålder, som en tonåring som inte vill göra det jag vill ungefär.


Ibland går det upp, och ibland går det ner.

Jag önskar verkligen att det var lördag nu, vill iväg och tävla och träffa alla kaninhoppare. Får väl vänta i några dagar till, även fast jag inte vill.
Efter E Nuffe´s blir det att tagga tills den 17:e i Tollarp, då blir det rak lätt ny för Zamina (möjligtvis mini, beror på hur hon går på lördag) och för Hubert ifall han inte får pinne i rak nu på lördag. Och då flyttar även Bentley till sin nya matte.
Efter det blir det eventuellt 24 augusti hos SmKH, och sen blir det 3 september hos SmKH. Längre har jag inte tänkt ännu.


Mycket bättre!

Hoppträningen i lördags gick faktiskt riktigt bra, Hubert var Hubert och sprang på som sjutton och svängde ut. Endel hinder sökte han sig till, men vid endel ville han bara vända och springa åt andra hållet. Men han har blivit så grymt duktig, om man jämför hur han var för några månader sedan. Då svängde han ut vid exakt varje hinder, och drog iväg och ville inte alls vara med. Det var efter första tävlingen som vi var på som han blev lugnare, men än har vi mycket kvar att jobba på!

Zamina var också grymt duktig, en aningen seg men på endel hinder så hoppade hon faktiskt maxat lätt. Hoppas nu att det går bra på lördag för henne, och att hon inte blir som värsta hanen och nosar sig fram i sakta tempo.


Hubert på Vkkhs tävling, fotad av Hendrike Palm.


Rubriktorka

Det blev faktiskt ett uppehåll nu under eftermiddagen i ca 2 timmar, så då passade jag på att ta ut alla kaninerna lite! Hoppas att det blir lite uppehåll i morgon, så att jag kan träna lite krok med Zamina och Hubert inför tävlingen nästa helg. Zamina har bara hoppat krok en gång innan, och det var i mars. Så hoppas att hon kommer ihåg en del.

Zamina har också gått ner en hel del i vikt, något jag är väldigt glad över! Hon är inte alls lika tjock längre, och en del av hennes hakpåse har börjat att försvinna nu. Hoppas nog på för mycket ifall hela hakpåsen kommer väck.


Anmälan

Idag är det huuur dåligt väder som helst, regnet öser ner konstant. Blir nog ingen utevistelse för kaninerna idag, tyvärr. Dom får väl springa av sig inne i laudgården ett litet tag eller något sånt. Ska strax ta och skicka iväg anmälan till E Nuffe´s Cup, äntligen har jag fått klämm på hur jag ska göra! Hoppas att det blir fint väder den helgen, annars blir det inget kul...


Ny header!

Äntligen är den uppe, har suttit ett tag nu och försökt animera. Och äntligen fick jag klämm på det! För er som undrar så andvänder jag mig av Photoshop Elements 8.0 när jag gör alla designer och sånt ^^


Bilder

Här kommer bilderna från hoppträningen igår! ♥






Flygplansöron ♥













Yrsa & Bentley

Hoppade med Yrsa och Bentley igår för första gången, och det gick över förväntan! Yrsa var jätte duktig, även fast hon höll på och svänga ut en del. Men efter ett tag så fattade hon och hoppade riktigt fint! Och Bentley, allvarligt talat så trodde jag inte att han skulle vara så bra. Andra gången han hoppade 5 cm så sprang han på genom hela banan, utan att riva eller att tveka. Han tyckte att det var jätte kul, det såg man. Provade hoppa 15 cm med honom, och det klarade han galant utan att riva ♥

Filmer finns det, och även en del bilder! Bjuder på filmerna först.



Tricks

Har nästan precis gett kaninerna mat, tänkte prova att lära Hubert lite tricks med pelletsen som belöning. Det gick inte alls bra, han fattade ingenting och var mer intresserad av att gräva. Han som alltid brukar vara helt galen i pelletsen, var nu helt ointresserad. Lika så Zamina, haha ^^ Snart ska jag släppa ut lite kaniner i hagarna, och någon gång idag ska jag hoppa med Yrsa och Bentley (Myosotis Palustris). Längtar verkligen, ska bli spännande ifall ifall dom kommer förstå något.


Ingen hoppning

Som rubriken säger, så blev det tyvärr ingen hoppning med kaninerna idag... Badade i stort sett hela eftermiddagen, och kom hem för 1 timme sedan och då var det verkligen inte lönt att börja hoppträna. Så det blir av i morgon ;)

Ska försöka att anmäla mig till E Nuffe´s Cup så snart som möjligt, sista anmälningsdagen är på fredag så jag har i alla fall ett litet tag till på mig. Hade tänkt ta med mig Yrsa första dagen, hon får då bara latja runt lite i sele och uppleva lite roliga saker, det lär hon nog behöva! Annars så får Zamina och Hubert följa med, hoppas på att Hubert lyckas knipa hem i varje fall 1 pinne. Blir glad ifall Zamina lyckas komma igenom banan, haha.


Liten plutt Zamina, fin och högrest redan då ♥


Solen skiner, inga sura miner

Även fast jag knappt är ett dugg aktiv så sjunker inte besöksantalet för det! Tack alla som fortfarande kikar in även fast inte något nytt inlägg syns.

Idag hade jag tänkt att prova hoppa med Yrsa och Myosotis Palustris för första gången! Det kommer inte bli några höga hopp, runt 5-10 cm skulle jag tro. Ska även försöka lära dom lite lydnads träning, såsom stanna, gå osv. Självklart kommer det filmer och möjligtvis bilder från detta tillfälle!

Och ett litet svar till era alla läsare varför jag inte bloggar så mycket just nu, det är såhär är vädret ligger på topp (solen skiner och knappt några moln i sikte). Så vem har lust att sitta inne vid datorn då eller allra minst blogga?


RSS 2.0