Burbygge på G

Nästa vecka drar pappa och jag igång burbygget. Är  huur trött som helst på burarna jag har nu, dom är allmänt jobbiga att städa och är rätt nerkissade. Och sen så tar dom upp mycket plats. 
Vi ska bygga en sexfackare, där varje mått blir 150*80*60. Hade mer än gärna haft 70cm i höjd som jag har i burarna nu, men i sånna fall skulle det bli för högt. Det går nog ingen nöd på dom, särskilt inte när varje fack blir så pass stort! 
Enligt pappa så kommer burarna också bli klara nästa vecka, hoppas att dom blir det också! Han ska bygga och jag hjälper till (så gott som det går) och sen ska jag måla hela buren. Insidan blir nog vit med kallasfalt i botten, och utsidan röd. Burdörrarna ska jag också måla i vitt. Då går den i stil med buren vi byggde förra sommaren och med huset. Ska nog täta kanterna med silikon, det rinner ner lite kiss utmed väggarna i den förra buren vi byggde så det känns säkrast att täta den. 
 
Denna buren kommer bara ta upp en vägg och inte tre som burarna jag har nu gör. Så det kommer bli gott om förvaringsmöjligheter där inne. Ska få upp lite hyllor på väggarna och kanske någon hylla för transportburarna. Något bra bord för att ta på selar och sådant ska jag även fixa, just nu använder jag ena burens tak som bord. 
 
Jag är så förväntansfull och jag tror att kaninerna kommer tycka det är jätteskönt med nya burar! :D
 
Buren vi byggde förra sommaren, 1 år gammal bild så en hel del har förändrats. Ska ta nya på hur det ser ut i kaningården ikväll.

Stättared 20/7

Igår kom jag hem en nyans brunare (läs rödare) från en riktigt varm tävling! Det som alltid brukar blåsa där upp, det var helt vindstilla och gassande sol hela dagen! Jag fick tyvärr inte med mig någon pinne hem men jag är supernöjd med mina kaniner ändå!

Yrsa
Skulle hoppa svår för andra gången. Hon hade 3-4 hinder kvar och hade inte rivit ett hinder, jag hade bara lyft henne över schacket och sen petade hon i vattengraven, när tiden tog slut. Jättenöjd med henne, hon har visat att hon klarar av hinderna galant så nu behövs det bara lite mer rutin och kondition så är hon snart med och kämpar om pinnarna i svåren också!

Kodak
Ja, vad ska jag säga? Kodak var gamla vanliga Kodak. Han hade lite mer fart men inte tillräckligt för att klara alla hinder. Fyra fel och tyvärr ingen final, men han kämpade på bra.

Hubert
Tror jag var dagens stjärna. Hade noll förväntningar, han hatar Stättared och han har bara kommit i mål en gång i msv iår. Han vägrade först gå över start och redan då tänkte jag att det här aldrig skulle gå. Efter tre korr på första hindret så hoppade han äntligen, ett till korr på nästa hinder och tog även upp och lugnade ner honom lite. Såfort jag satte ner honom flög han iväg, över hästskon och forsatte i en väldigt fin fart genom hela banan! Tror bara att jag behövde vända honom en enda gång, så jag är sjukt nöjd över honom! Att han rev tre hinder gör ingenting, huvudsaken är att han inte svängde ut!

Truls
Var inte supertaggad, han bet i mitt finger när jag satte på honom selen så jag var inte glad på honom. Doppade morrhåren i ensamma vattengraven i grunden och fick ett riktigt retligt fel på parbänken i finalen. Ingen pinne för honom.
 
Disa
Debuten! Hon kändes riktigt fin när jag tog ut henne, skuttade omkring och käkade lite gräs. Framhoppningen kändes också fin. På banan blev hon lite virrig, rev första hindret och andra. Blev jättetrött när hon kom till tredje hindret och sedan orkade hon inte mer. Jättenöjd över henne med tanke på hur varmt det var och att det var henne debut!

"Namnlös"
Gick och blev en hane i fredags, lagom roligt! Hans debut gick också strålande! Det var väldigt förvirrande med alla dessa hinder och han visste inte redigt vart han skulle ta vägen. Plumsade lite i vattengraven och rev de två första hindrena. Han hade två hinder kvar när tiden tog slut. Men klarade schacket och en parkbänkkombination så jag är såå nöjd! 
 

Har fler bilder på Kodak och Yrsa som Linnéa och hennes kompis fotade!

Yrsa tränar

 
Lite fler bilder sedan Yrsa tränade svår.

Planerade tävlingar

Har planerat in lite tävlingar framöver.

20 Juli VKKH
Krok i alla klasser samt höjd ej elit. Yrsa i svår, Hubert och Kodak i msv, Truls och bäbisarna i lätt. Yrsa skulle egentligen tävlat höjd men känner att hon behöver träna lite mer på det.

Ev. 25 Juli SKH (kvällstävling)
Krok och rak lätt samt mini. Truls och mina två bäbisar ska i sånna fall med och ev. Zamina i mini.

1 Augusti SKH, kvällstävling
Krok lätt, höjd ej elit och elit. Truls ska med ifall han inte gått upp till msv och mina bäbisar. Yrsa ska nog med och tävla höjd.
 
15 Augusti SKH, kvällstävling
Rak medelsvår och lätt. Yrsa, Kodak och ev Hubert (beror på hur han går nu i helgen) ska tävla medelsvår och mina bäbisar samt Truls (ifall han inte blivit msv) ska tävla lätt.
 
17-18 Augusti SmKH, E Nuffe's
Krok i alla klasser på lördagen och rak i alla klasser på söndagen samt höjd ej elit båda dagarna. Yrsa i krok svår och rak msv samt höjd ej elit, Kodak i rak och krok msv, Truls i rak och krok lätt (ev msv) samt bäbisarna.
Hubert får kanske följa med beroende på hur han går.

Inte säkert att bäbisarna får följa med på varenda tävling, beror på hur dom känns. Vill inte trötta ut dom för mycket nu i början. Dom ska i alla fall med nu till helgen, 1 aug och 17-18 aug.

Uppdatering!

Det har hänt lite här hemma sen jag senast uppdaterade i april. Tre kaninbäbisar har flyttat och jag behåller själv två stycken. Jag kunde inte välja mellan dom så det blev att båda fick bo kvar. Jag har hoopptränat några gånger med Disa (Desert Orchid) och "Namnlös" (Beautiful Hoka, jag suger på smeknamn) och det har gått bra alla gånger! Lite mer rutin och sen kommer de här tjejerna bli farliga på banorna! Även Stella (Celebrity Secret) har visat framfötterna när det gäller hoppningen, även henne kommer man få akta sig för i framtiden!
De andra två har kommit till en familj som jag känner väl, dom kommer nog få det bra där! 

Jag har tävlat några gånger sen senast, Yrsa har kommit igång riktigt fint efter kullen. En rak msv pinne har hon knipit. Hon är verkligen i superfin form, lite mer kondition och sen kommer hon hoppa som aldrig förr. 
Truls har 2 pinnar i rak lätt och en i krok lätt, han har börjat skärpa sig lite mer den senaste tiden men ibland dyker hans ofokuserada sida upp. Hubert är som vanligt, lika virrig och galen. Kodak traskar på i medelsvåren i sin lugna takt. 
 
På lördag blir det tävling hos Västkusten, kommer ha med mig hela 6 st kaniner. Yrsa i krok svår, andra gången hon startar svår och jag hoppas att det kommer gå bättre denna gången. Hubert och Kodak i msv, har inte så stora förväntningar på dom. Vill att Hubert lugnar ner sig lite och börjar tänka och att Kodak får upp tempot lite. De är varandras motsatser ;) I lätten har jag Truls och sen mina bäbisar som ska få debutera. Ska bli jätteroligt och få se hur dom reagerar när dom kommer dit, hoppas på att dom tar sig igenom banan!
 
En bild från när Yrsa tränade svår förra veckan.
 

RSS 2.0