Senaste tävlingarna

Tävlade förra torsdagen nere i Skåne och sen under hela helgen i hemmaklubben. Tyvärr våran sista tävling i klubben under ett tag framöver.

I torsdags hade jag med mig Yrsa, Hubert, Truls, Conny och Disa.

Yrsa

Hon hoppade rak msv, inte så värst sugen utan hon lunkade mest på och fick en del slarvfel. 3+3 blev det.

Hubert
Ingen skillnad på honom. Många utsvängningar och 4 fel. 

Disa
Hoppade jättefint på 3 små fel. Lite virrig men hon gick verkligen superbra!

Conny
Även han gick på 3 fel, inga stora fel utan mer lite småpet.

Truls
Gick dubbelnolla och tog sista pinnen upp till msv i rak! 


Under helgen hade jag enbart med mig fyra kaniner. Yrsa, Hubert, Conny och Truls. Sen hoppade jag Saras kaniner eftersom hon dömde. Nikon (Kodaks bror), Wilda och Buster i rak och krok msv och Nova (Truls syster) och Danny i rak och krok lätt. Danny fick en pinne på söndagen i rak genom dubbelnolla och vinst.


Yrsa
Krok svår
Hoppade svår för tredje gången. Hon gick verkligen superfint! Var högt över nästan varenda hinder och hade god fart. Gick på 3+3 och det blev en utanför placering, men är jättenöjd med min fina tjej! Märks att hon kommit igång bra efter kullen. 
Sen fick hon även hoppa höjd för första gången. Klarade 60 cm galant, likaså 65 cm. 70 cm blev lite för högt men hon gjorde tre jättefina försök!
Rak msv
Var inte så värst sugen på att hoppa och var rätt seg. Fick med sig ett skitfel i både grund och final. Fick ändå en pinne och en andreplats. En pinne kvar till svår i rak nu!

Hubert
Krok msv
Slarvade en hel del och gick inte så värst bra. Fick 5 fel och kom näst sist.
Rak msv
Eftersom jag hade 6 av 12 kaniner att hoppa så blev det väldigt mycket spring fram och tillbaka. Men konstig nog verkade Hubert gilla det. Satte ner honom direkt på framhoppningen efter att jag tagit ut honom. Sprang rak fram utan att svänga ut. Väl inne på banan så sprang han rakt fram på noll fel!! Blev hur chockad som helst. I finalen sprang han också rakt fram på drygt 12 sek, fick med sig en frambom på femman i farten men det gjorde ingenting. Med den snabba tiden så blev det en första plats och hans första pinne i msv! 

Conny
Krok lätt
Gick väldigt fint på 2+1. Fin fart och väldigt fina hopp. Ska bli roligt och se vad det kommer bli av denna killen!
Rak lätt
Sprang på väldigt fint på 2 fel i grunden. Lite virrig och ville helst vända sig om och hoppa tillbaka. Han fick hoppa final och då sprang han superfint rakt fram på 0 fel i ett lungt tempo. Han börjar verkligen komma igång nu!

Truls
Krok lätt
Hoppade på 1+0. Ett skitfel på blomman som han trampade i. Kom 2:a och fick sin sista pinne upp till msv! Jämn i klassningarna nu, både jag och han är nog rätt glada att slippa lätten!
Rak msv
Han fick debutera msv, tänkte att det var lika bra. Han hade iaf hunnit träna msv en gång innan och det hade han gjort utan problem. Fick med sig 4 småfel i grunden och sen 2 fel i finalen. Märkte på honom att han tyckte det var mycket roligare i msv än vad det är att hoppa lätt.

Det blev en väldigt lyckad helg, alla kaniner förutom Conny fick med sig pinne hem! Mina kaniner skämmer bort mig alltför mycket ibland ♥
Fick även med mig en liten tjej hem. Milleniums Midtown Madness, även kallad Middi som ska bor här på foder under ett år. Hon är msv i båda med en pinne i krok. Hon har inte tävlat på drygt ett år så hon är inte i någon tävlingskondition. Middi har fått skutta över lite lätt hinder och jag märkte hur roligt hon tyckte det var. Det är tänkt att hon ska få följa med och hoppa UT i lätten nästa gång vi åker och tävlar.

Skuddarp 1/8

Har haft fullt upp den senaste veckan så bloggen har blivit lite lidande, äntligen har jag fått tid att sätta mig ner vid datorn och skriva ihop ett inlägg!
Var och tävlade förra veckan nere i Skåne. Hade med mig Truls, Disa och Conrad ( som "namnlös" antagligen får heta) i lätten. Krok stog på schemat.
 
Truls
Han gick lite sisådär på 1+0, väldigt okoncentrerad och loj. Fick ändå en pinne så nu är han jämn i sin klassning, 1 pinne kvar till msv i båda. Längtar tills han tar de sista pinnarna, ska bli roligt och se honom i medeln. Hoppas att hans långsamhet försvinner och att han kommer tycka att det är roligare med lite svårare hinder.

Disa
Lite virrig som vanligt men hon hoppade på bra! Vid tredje hindret stannade hon och la sig ner. Fick lite panik då jag trodde att hon skulle börja brunsta, jag vill inte ha en fem månaders bebis som brunstar! Som tur var käkade hon bara lite gräs men hon vill inte alls röra sig. Efter ett tag fick hon fart men tiden tog tyvärr slut när hon hade två hinder kvar.

Conrad
Kändes mycket bättre och mer framåt. Han tar i så sjukt mycket över vissa hinder, oftast är han 20 cm över haha. Han kom i mål med fem fel, var jättestolt över honom! Något slarvfel men det var ju hans andra tävling så jag är jättenöjd. Får se ifall han går på något fel mindre nästa vecka ;)


RSS 2.0