Min kaningård

Byggde nya burar i somras och eftersom jag inte har bloggat sedan dess så tänkte jag att det var lika bra att uppdatera er om hur min kaningård ser ut.
Kaninerna bor fortfarande kvar på samma ställe, i våran ladugård. Men jag har flyttat omkring lite och nu har jag mer ordning och reda på mina saker än vad jag hade innan hehe, då låg typ allting huller om buller :o
 
 
Såhär ser den stora sex-fackaren ut! Den är vääldigt stor och tung, men ack så rymlig den är! Kaninerna älskar verkligen den buren, dem har gott om plats att röra sig på! :)

 
Det är såhär det ska se ut i alla burarna, just nu gör det bara det i de två översta. Dem andra facken har ingen sitthylla utan resten har olika borttagbara hus som bara är tillfälliga tills jag orkar göra mer sihyllor. För det var väldigt jobbigt att såga ut och sätta upp lister hehe.. Alla kaniner har inte heller toalåda, utan bara de som går på toa.
 
 
Och sen har alla kaninerna sådana här höhäckar från Ikea. Dem är verkligen supersmarta och väldigt enkla att fylla på mat i.
 
 
Sen har vi min andra två-fackare som ni med största säkerhet har sett på bild innan när jag byggde den.
 
 
Och såhär ser det ut i båda facken, likadan sitthylla som i den andra buren fast något mindre på bredden.
 
 
Likadan höhäck.
 
 
Sen har jag kvar mina gamla burar som jag har som reserv. Jag ska bygga en till två-fackare sedan (med samma storlek som min fex-fackare fast med två fack istället.)
 
 
Sist men inte minst, mitt skötbord! Vad jag älskar det, där har jag rymligt med förvaring och jag kan även utan problem hålla på med kaninerna där. Ovanför har jag en hylla och i lådorna finns små diverse saker som godis, kloklippare och selar. Sådant som är bra att ha nära. Och under förvarar jag mitt hö, har flera höbalar men i en annan del av ladugården. I de två lådorna på golvet jämte bordet förvara jag kaninernas pellets :)

Dagen

Idag har jag kännt mig väldigt aktiv och flitig! Runt två tiden släppte jag ut alla kaninerna i hagarna, och sen började jag att bygga upp en liten bana på drygt fyra hinder. Tanken var att jag skulle hoppa med Yrsa, Truls, Conny och Middi men jag hann bara med Yrsa och Truls innan det blev för mörkt. Det var i alla fall de kaninerna som behövde mest träning :)
 
Yrsa fick hoppa lite svår, hon är inte 100% säker på den höjden och längden ännu, särskilt inte på tävlingar.
Första rundorna ville hon knappt hoppa utan käkade typ bara gräs. Gud vad jag blev arg och irriterad haha. Men sen så bytte jag håll på banan och DÅ hoppade hon rakt fram och utan problem. Knaskanin!

Truls har sen han klassade upp sig till msv haft en liten svacka. Första starten som jag berättade om gick ju superbra, men resterande starter har han inte kommit imål. Det startade på en tävling där han vägrade att hoppa, ungefär som att han inte förstod vad han skulle göra. Han nosade och grävde istället eller så ställde han sig på bommarna och välte ner dem. Men efter att jag teknik tränat honom lite så blev han mycket bättre. Nu hoppar han superbra hemma, han är verkligen 10 cm över alla hinder. På tävlingar går det lite trögt, på förra tävlingen hoppade han iaf!
Under dagens träning så sprang han rakt fram hela tiden och hoppade med väldigt bra marginal och han sträckte verkligen ut sig. När han verkligen anstränger sig så kan hoppar han sååå fint, den kaninen av mina som hoppar snyggast, lätt!
 
En väldigt dålig mobildbild på min lilla bana :)
 

Kaninernas klassning

Istället för att göra en alldeles lång text med massa med klassningar som blandar ihop sig med varandra så gör jag var kanin för sig, mycket enklare! Skriver med alla kaniner, dvs även de kaninerna som inte har klassat upp sig. Fast inte Astrid och de två inneboende, eftersom dem inte ens hoppat ännu :)

Flamencos Kodak "Kodak"
Rak: Medelsvår
Krok: Medelsvår
Höjd/längd: Ej startad

Milleniums Midtown Madness "Middi"
Rak: Medelsvår 1p
Krok: Medelsvår 1p
Höjd/längd: Ej elit, höjd 55 cm

Mellangårdens Echo Of a Master "Truls"
Rak: Medelsvår
Krok: Medelsvår
Höjd/längd: Ej startad

Commander Crowe "Conny"
Rak: Lätt 1p
Krok: Lätt 1p
Höjd/längd: För ung
 
Desert Orchid "Disa"
Rak: Lätt 1p
Krok: Lätt
Höjd/längd: För ung
 
Smirnoff Green Apple Bite "Yrsa"
Rak: Svår
Krok: Svår
Höjd/längd: 1p i varje, 65 cm resp. 160 cm
 
Sådär ja, nu vet ni har ni kommit ikapp mina kaniners klassningar, ifall ni inte redan har sett det på hemsidan då som jag har uppdaterat regelbundet medans jag inte har bloggat. 
 
Min söta tjockis Conny ♥

Ännu en uppdatering!

Ber verkligen om ursäkt för min dåliga uppdatering. Jag har nu lovat mig själv att 2014 ska bli bästa bloggåret, jag har inte lyckats så bra de sensaste året... 

Det har inte hänt så mycket sedan jag senaste uppdaterade. Några fler pinnar på några kaniner och även en nykomling. Har fått hem en liten vitblåögd dvärgvädur rex som nästan är 3 månader nu. Hon har inget tävlingsnamn ännu (jag och uppföddaren har inte kommit på något ännu), men hon ska i alla fall döpas efter någon Elvis Presley låt. Än så länge kallas hon Astrid, vi får se ifall hon får heta det sen också. 

Klassningarna på kaninerna då? Det är ingen kanin som har gått skyhögt upp i klasserna men några pinnar rikare har dem allt blivit. Truls och Kodak är dem kaninerna som inte har plockat några pinnar sen jag uppdaterade senast i alla fall. Tänkte göra en lite lista senare på hur kaninerna ligger klassade, så blir det ännu ett blogginlägg, super bra! ;)

Nu när jag har lov så får kaninerna vara ute i stort sätt hela dagarna. Idag har dem fått vara ute nästan hela eftermiddagen, plus att jag har tagit en seltur med alla utom Astrid, Zamina och Hubert. Det var egentligen tänkt att jag skulle ta ut Hubert också men det hann jag inte. Så 9 kaniner har jag motionerat i sele idag. Känner mig väldigt duktig! Två av dem kaninerna är dock inte mina, dem är min kompis som jag har hand om ett litet tag. Två st hanar som är ungefär 8 månader men stora som stora 4 månaders bäbisar typ. Dem har inte varit i sele innan så idag kände jag för att ta ut dem. Det funkade utmärkt och dem tyckte att det var mycket roligare att få springa omkring lite mer än vad dem får göra i hagen! 

Kanske dags att avrunda lite här, bjuder på en julbild på min fina Astrid!

 

RSS 2.0