Idag har jag inte gjort så värst mycket, kaninerna har fått vara ute i hagarna sen kl 11. Och snart ska dom få komma in. Har även haft Yrsa ute en hel del i sele, och hon gör glädjeskutt efter glädjeskutt! Tokfian ♥


Bilder








Mina fina Yrsa ♥


Selträning

Har inte berättat att jag har på börjat selträningen på både Yrsa och Smeknamnslösa saken (Myosotis Palustris), och dom är riktigt duktiga! Har även provat att löshoppa dom på 2 hinder som fanns i hagen som låg på ca 5-10 cm. Yrsa nosade först lite på bommen, och sen helt plötsligt hade hon hoppat över bommen! :D En liten lätt lärd flicka har jag <3 Smeknamnalösa saken fattade inte redigt att man skulle hoppa över, så jag fick hjälpa honom lite på traven.

Idag så hoppade jag även Zamina lite, bara på tre hinder ^^ Hoppade maxat lätt med henne, inte det enklaste. Hon var tjurig något så enormt och ville knappt röra sig, men hon klarade efter ett tag hela lillebron, det var duktigt för att vara henne.


Ännu en gång

Ännu en gång har jag inte bloggat på jätte länge, gud vad jag är duktig! Har inte haft någon vidare blogg lust på senaste tiden, inspirationen har legat nere i tårna... Men nu ska jag iaf förska blogga mer, eller, ja i morgon ^^


Tävling

Kom hem för ett par timmar sedan från Västkustens tävling, roligt var det men det gick lite sisådär för mina kaniner.

Först ut var Hubert i lätt, han gick faktiskt jätte bra på framhoppningen, men på banan så svängde han ut framför fyra hinder flera gånger och då tog tyvärr tiden slut. Bättre lycka nästa gång!

Sen var det Busan i mini, och Busan är ju Busan. Han lunkade på i sin vanliga takt och luktade lite här och där. Han rev i stort sett alla hinder, förutom ett som jag gjorde ett lyft på. När han hade två hinder kvar tog tiden slut men han fick fortsätta att hoppa klart banan.

Sist men inte minst var det Zamina i mini, debutt för lill tjejen! När jag tog ut henne lite i sele innan klassen var hon som värsta hanen, nosade och ville inte alls gå framåt. På banan så taggade hon faktiskt till, även fast det gick trögt! Hon kom i mål på ett litet fel, och i finalen blev det totalt noll fel. Och det ledde till att hon vann mini klassen! En lyckad debutt, helt enkelt.

Tyvärr så blev det inga bilder, det dugg regnade i stort sett hela dagen..
Så nu taggar jag E`nuffes cup :D Då får Hubert följa med, Zamina får debba lätt och lilla Yrsa får följa med första dagen och latja runt i sele.


Världens sämsta bloggerska

Som rubriken säger, det är jag det! Världens sämsta bloggerska. Har knappt varit hemma sen i tisdags, så bloggen har legat nere på botten av sjön ett tag. Men nu är den förhoppningsvis på väg upp mot himlen igen. 

Nu orkar jag faktiskt inte skriva mer, det är snart lägg dags för lilla mig. Mer kommer förhoppningsvis i morgon ^^ 


Vkkh

Anmälde mig för ett tag sen till Vkkh´s tävling den 23-24 juli, kommer komma med Busan, Hubert & Zamina! Debutt för Zamina, hoppas att den blir lyckad. Hoppas att Hubert tar sin första rak lätt pinne, och även min i sånna fall. Blir väl lycklig ifall Busan kommer i mål och har klarat i alla fall ett hinder, haha.




Tusen gånger om

Förlåt alla kära blogg läsare för att jag inte har bloggat på två dagar, måste börja försöka skärpa till mig och börja blogga lite mera!
I lördags kväll började jag och selträna Yrsa och min smeknamns lösa sak ^^ Dom är jätte duktiga, jag hade inte alltför stora förväntningar av dom men det jag faktiskt väldigt bra. Bilder kommer, när jag hittat kameran.

Kan ju tillägga att nu är även Myosotis Palustris (smeknamns lösa saken) är tingade! Även fast han inte kommer kunna flytta förens efter den 13 augusti (nya ägaren ska iväg på semester) så känns det ändå väldigt bra att han äntligen kommer få ett hem!


Hoppskutt avklarat!

Min ridlärare har precis åkt hem. Tyvärr blev det inga foton, hon hade med sig 5 st kaniner och ingen av dom hade hoppat innan! Så vi hade fullt upp. Alla var riktigt duktiga, särkilt holländar honan! :D
Sen hoppade jag med Hubert, han var riktigt duktig han med. Även Zamina ;D
Sen kollade hon könet på min egen uppfödda sak, och det var visst en hane! ^^


Hoppskutt

Om ca en halvtimme kommer min ridlärare hit, och då ska vi hoppa med lite kaniner! Hon har med sig ca 5 st tror jag? :D Vädret verkar hålla i sig, solen skiner men det finns endel mörka moln ;)
Bilder kommer jag säkerligen bjuda på senare!


Skicklighet!

Detta tycker jag är väldigt bra gjort av Zamina, hur hon än har lyckats med det...





Busväder & blöta kaniner

Har upptäckt att jag i stort sett alltid bloggar på kvällarna, hehe ^^
Idag har vädret varit MYCKET bättre, och då passade jag på att vara ute en hel del. Alla burarna blev städade, och sopade för en gångs skull golvet. Det behövdes verkligen, spån överallt och annat skräp.

Uch, det känns inte alls som det är sommar. Det ska i stort sett regna hela nästa vecka... Det här är ju rena april vädret, moder natur måste ha tagit fel på månaderna eller något. För sånt här väder ska det INTE vara i juli.


Borde börja leta smeknamn, helt klart

Idag har jag knappt gjort någonting, det har regnat hela dagen och allt regn gjorde mig väldigt deprimerad. Men nu i eftermiddags så gick jag ut och släppte ut kaninerna en och en i laugården. Passade även på att klippa allas klor förutom Huberts klor och Yrsas framklor ;) Hubert och Yrsa gillar verkligen inte att bli klippta.

Imorgon skulle det nog regna en del, men inte lita mycket! Då lär det nog bli att alla kaninerna får komma ut i hagarna en stund.

Nästa vecka hade jag tänkt att börja selträna Yrsa och min lilla egen uppfödda sak, måste komma på ett smeknamn till henne ^^ Kallar henne ingenting änsålänge, ett litet smeknamn är hon allt värd ;)


Tältning

Dom två senaste dagarna har det hänt mycket, jag har tältat, har varit med och hjälp till vid Ponnyridning, ramlat av en häst som var överhungrig och massa annat ^^ Men nu är jag äntligen hemma igen! Och har massa tid med kaninerna och allt annat.




Myosotis Palustris

Nu finns bara denna lilla hona kvar tillsalu ur Latinska Blommor kullen.
Hon är en väldigt okomplicerad kanin som gärna sitter och gosar några längre stunder. När hon är nere på marken flyger hon omkring och gör glädjeskutt efter glädjeskutt. Hon är oerhört snäll och passar perfekt som första kanin eller till någon som redan har haft kaniner innna.
Vid köp medföljer övergångsfoder, härstamningsbevis och lite bilder.
Nås enklast på mejlen [email protected].


Fler bilder finns att skickas ifall det önskas!


Nått nytt!

Nu - äntligen - så har bloggen fått en ny design och en total renovering! Blev faktiskt väldigt nöjd, så designen kommer nog vara kvar ett tag till!


Surprise!

Jag trodde faktiskt att jag hade bloggat igår kväll, men det hade jag visst inte gjort ^^ Ibland kan man vara liite glömsk.

Överraskningen, ja - den kommer här!















Domma hindrerna köpte jag igår, för endast 400 kr! En man vars dotter hade slutat med kaninhoppning sålde ut dom billigt, otroligt billigt :D


Alingsås

Idag så har jag varit iväg i Alingsås på deras kaninutställning, åkte dit med min ridlärare som hade tänkt sig att köpa någon eller några Holländare och även någon Dvärghare. Dvärgharar fanns det inte, hehe ^^ Men däremot så köpte hon två Holländare, en svart/gul japantecknad (måste det väl heta?) hona på ca. 1 år. Hon var möjligtvis dräktig, då hon och hennes holländar granne hade hittats tillsammans i morse.
Sen så köpte hon en liten svart/vit Holländar sak på 11 veckor, jätte gullig men sprattlig till tusen!

Sen när jag kom hem vid ungefär 17.30, så släppte jag ut några små kaniner i hagarna. Sen fortsatte pappa och jag att bygga klart en bur, nu fattas det bara två luckor som vi på något smart sätt ska kunna sätt dit ^^ Så i morgon blir den förhoppningsvis klar.

Jag har också provat med att ha min lilla egen uppfödda vit blåögda hona (?) och Yrsa tillsammans, fast bara i hage då. Det funkar faktiskt väldigt bra, dom verkar gilla varanda ;)

Tyvärr så tog jag inte med mig någon kamera upp till Alingsås, så några bilder därifrån kommer tyvärr inte ^^
Jag kan faktiskt passa på att berätta en liten sak, att i morgon så far jag iväg och hämta några små saker, men vad det är det får ni reda på i morgon!

Uppdaterad hemsida!

Nu har hemsidan fått nytt utseende och en rejäl uppdatering, det behövdes verkligen! :D Har lust att ändra bloggens utseende också, men det får bli en annan gång. Snart ska jag släppa ut några kaniner i hagarna, även fast dom nog bara kommer ligga och sova hela tiden.

Har tittat runt lite på Skhrf´s säljes forum, och jag smälter totalt när jag ser varje liten bebis som är tillsalu just nu! Mamma har sagt att ifall jag hittar någon kaninunge efter bra föräldrar framåt hösten eller så, så kan jag få köpa den isf :o Allvarligt, och jag har inte tjatat eller frågat ens, det är hon som kom med förslaget. En hane vill jag mer än gärna ha, och svart hade varit super fint! Bara inte vit blåögd, det är jag lite trött på, haha ^^


En liten galen mini Hubert, 3 månader eller något sånt? Ylva som fotat ♥


Små krabater

Nu är jag hemma från fyra dagars skratt och mycket ridning! Det har varit super kul, men det känns ändå skönt att äntligen få träffa och mysa med sina små sötisar!

I måndags har jag för mig att det var så fick jag ett sms av mamma, Rosa Canina eller som hon nu heter Snufflan hade blivit såld till min lillebrors kompis syster. Lite skönt känns det, men ändå lite sorgligt. Hon verkade hel nöjd med henne, och det är alltid lika skönt att höra! Så nu finns bara hennes syster eller bror kvar, har fortfarande väääldigt svårt med att se vad den lilla krabaten är för någon sak. :)



Pralinens Kanaye, Yrsas pappa!

Hemma

Äntligen hemma från Danmark, även fast jag kom hem i lördags. Och snart sticker jag iväg på ridläger, så då hörs vi inte förens på torsdag!

Igår var jag i alla fall på tävling i Boarp hos Skånes KH, lilla Hubert blev den enda som fick följa med ^^ Det gick faktiskt väldigt bra!
Först var det rak, i grunden så blev det mycket virr och totalt 2 fel. Ett hinder nosade han på så det ramlade ner en bom, och det sista långa hindret rev han sista bommen på. Men det räckte ändå till final! I finalen chockade han nog i stort sett alla, han svängde ut framför dom två första hindrerna men sen sprang han på som sjutton och det blev totalt 0 fel!
Sen var det krok, virrig var han verkligen, och det blev 1 fel i grunden. Lika så i finalen blev det 1 fel.

Tyvärr räckte det inte till någon pinne, men i krok kom han två placeringar efter pinne, så jag kan inte annat än att vara super nöjd med honom! :)


Hubert i full fart!


Wish me...

Många tidsinställda inlägg blir det, och dom är faktiskt ganska tråkiga, haha ^^ Inatt är jag förhoppningsvis påväg hem från Danmark, och imorgon bär det ju av till Båstad med lilla Hubert!

...luck, before I die ♥♥

Vilka är mina läsare?

Förhoppningsvis har jag haft en bra dag idag, och hoppas att ni alla läsare också ha haft det! :D

Skulle vara väldigt roligt ifall ni som läser det här skulle vilja kommentera och skriva era bloggar, så att jag vet vilka ni är som läser mina mindre intressanta inlägg varje dag? Skulle varit roligt, roligt för mig i alla fall ;)

RSS 2.0